FANDOM


Ziltland (uitgesproken /zˈıltlαnt/) is een ministaatje met als hoofdstad Kantstad.

De naam van de hoofdstad verwijst naar Immanuel Kant (Königsberg, 22 april 1724 - Königsberg, 12 februari 1804) een Duits filosoof die beschouwd wordt als een van de meest invloedrijke denkers van het moderne Europa.

De officiele taal van Ziltland is het Nederlands. Het Zeêuws is de streektaal. Het Engels wordt veel gebruikt door de UWN.

In Ziltland bevindt zich het hoofdkwartier van de United Wiki Nations (andere link). The IWO (International Wiki Organisation), die gedeeltelijk de UWN vervangt, heeft kantoren op hetzelfde complex (het UWN-complex).

Ziltland is een klein land (100 km2, ong. 10000 inwoners) in de Atlantische Oceaan, ongeveer 150 km ten westen van Nederland, onder directe controle van de UWN. Het bestaat uit drie eilanden: het Noordereiland, het Zuidereiland en het Meeuweiland. Het Noordereiland is het enige bewoonde eiland, en bestaat uit vier gedeelten, van west naar oost: Emmanuelbad, een stad aan strand; het Vliegveld van Ziltland; de Ziltberg en het Ziltbergpark; en de hoofdstad en locatie van het UWN-hoofdkantoor, Kantstad. Het Zuidereiland is ongeveer even zo groot as het Noordereiland, is het enige eiland met veel natuur en bestaat grotendeels (behalve een werf en schuur) uit het Vogelreservaat. Het Meeuweiland is klein, rotsachtig, ligt ten oosten van de andere twee eilanden, is geheel deel van het Vogelreservaat, en is een broedplaats voor zeemeeuwen (vandaar de naam).

Ongeveer 5000 van de inwoners wonen in Kantstad, 3000 in Emmanuelbad and 2000 buiten de steden.

Steden Edit