FANDOM


Herbshop - maale tovenaar

Het boek van Maale

The Herbshop opende op 12 februari 2008 zijn deuren in het winkelcentrum van Agatha in Kantstad (de provinciehoofdstad van Ziltland)

is het walhalla voor de liefhebber van kruiden The Herbshop, het Walhalla van alles wat met kruiden te maken heeft is een klein, gezellig ogend winkeltje waar, benevens gedroogde tuinkruiden, ook zelfgemaakte zalfjes tegen allerlei kwalen te vinden zijn.

De gerant en alternatieve pillendraaier heeft veel weg van een medicijnman op rust.

Er gaat geen dag voorbij of hij haalt een nieuw receptje van onder zijn toonbank vandaan, iets wat je zeker eens moet proberen. De prachtige rekken (recuperatie van een oude apotheek) zijn volgestouwd met bokalen, doosjes en zakjes in tal van maten en kleuren.

Op de toonbank staat een grote stenen vijzel gevuld met een oranjgegeel poeder.

Als je Amadeus (want zo heet de gerant) erover aanspreekt, gaan zijn oogjes twinkelen en zegt hij steevast: de beste medicijn tegen oud en lelijk zijn ! Je moet erom lachen, want je weet dat hij nog het nog meent ook.

Naast de vijzel ligt een heel groot boek met vele tekeningen en prenten van planten en vreemde formule's. Er is één prent die menig bezoeker steeds weer boeit: de prent van een tovenaar met een hoge punthoed die aandachtig in een groot boek zit te lezen. Een boek dat er nét zo uitziet als dat op de toonbank van Amadeus. Remarkable ...

Slaapmiddel Edit

Uit de klaproos of papaver somniferum ook wel Slaapbol, genoemd, wordt opium gewonnen. Deze soort wordt ook als sierplant gebruikt. In de volkstaal wordt klaproos soms kollebloem genoemd. (toverkol = heks)

Antimuggen Edit

De Blauwe gomboom (Eucalyptus globulus) is een boom uit de mirtefamilie (Myrtaceae). De eucalyptusolie uit de bladeren wordt ondermeer gebruikt in antimuggenproducten (crèmes) en in zeer kleine hoeveelheden als geneesmiddel (laxerend).

De bladeren vormen de enige voedselbron van de koalabeer.

Ontstekingsremmend Edit

De Echte Kamille (Matricaria recutita syn. Matricaria chamomilla en Chamomilla recutita) komt overal in Europa voor en wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa. Matricaria is afgeleid van de Latijnse woorden Mater wat moeder en caria wat zorg betekent. Camai betekent grond en millon appel. Van de gedroogde Echte Kamille wordt thee gezet voor o.a. mondspoeling.

Vanwege het hogere percentage blauwe azuleen en het bisabolol heeft de olie van de Echte Kamille ontstekingsremmende eigenschappen en wordt daarom in zalfjes verwerkt.

Koorstwerend Edit

De Schietwilg of Salix Alba is een zeer snel groeiende boom. In de bast van de wilg zit salicylzuur, een grondstof van aspirine.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.