FANDOM


Perle's Aroma Atelier Draper Pot Pourri

Rozen pot pourri

Perle's Aroma Atelier - Eau de Cologne Flacon 1811

Eau de Cologne

Perle's Aroma atelier Aroma oil

Aromatische oliën

Perle's Aroma Atelier is een kruidenwinkeltje avant la lettre in het Winkelcentrum van Agatha. Naar het voorbeeld van het eerste winkeltje in Wikistad richtte Aesopos het pand in dat op 6 februari 2008 stijlvol opende.

Spreuk van de week Edit

Apa trece, pietrele rămân... (Romanian proverb)

Water flows, but rocks remain...

Ontstaan Edit

Tijdens de zomervakanties ging Perle steeds logeren bij haar oom en tante in Zwitserland. Onkel Fritz en tante Gudula hadden een kleine berghut op de Riffelalp met zicht op de Matterhorn. De herinnering aan het versgemaaide alpengras dat in de warme middagzon lag te drogen, het kriebelen toen ze blootvoets door de versgemaaide alpenweiden liep, maar vooral de mengkroes aan geuren van de vele wilde bloemen: adembenemend, telkens weer... Het gevoel dat zich van haar meester maakte toen ze 's avonds bij het slapengaan een boeketje zomerbloemen op haar nachttafeltje legde, heeft Perle ook nu nog, telkens ze een nieuwe zending gedroogde bloemen schikt in haar aroma atelier of wanneer ze de etherische oliën in kleine porties verdeelt.

Geuren als visie Edit

Neen, fanatiek is Perle niet, maar haar passie en overtuiging wil ze met iedereen delen die er voor openstaat.

Reeds zo’n 4000 jaar v. Chr. hadden de Egyptenaren de helende werking van aromatische planten leren kennen. De aromatherapie is aan een revival begonnen en dagelijks nog ontdekt men nieuwe mogelijkheden

Bij de aromatherapie wordt gebruik gemaakt van de geuren die pure etherische oliën van bloemen, planten en bomen verspreiden. Deze alternatieve therapie stimuleert het emotionele, geestelijke en lichamelijke well being van het individu. De etherische oliën (gewonnen door destillatie of persing) komen voor in bloemen, blaadjes, zaden, wortels, planten en bomen en vormen de basis van de aromatherapie.

Het lichaam neemt de etherische oliën op door inhalatie en/of door de poriën van de huid. De werkzame stoffen van de oliën worden langsheen de huid via de poriën, door de bloedstroom over het hele lichaam verdeeld. Bij inhalering worden aromatische signalen naar het limbisch systeem van de hersenen gestuurd waardoor ze de gemoedstoestand en emoties quasi onmiddellijk beïnvloeden. Het limbisch systeem (Latijn limbus = rand of zoom) is een groep structuren in de hersenen die betrokken zijn bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Het is, evolutionair gezien, één van de oudste delen van de hersenen.

Geuren zouden ook langer herinneringen opwekken dan bijvoorbeeld beelden, geluid of smaak.

Het gamma Edit

Een uitgebreid aanbod laat zelfs de meest sceptische criticus niet onberoerd.

  • Ayurveda producten
  • Bach bloesem (bloesemtherapie)
  • Etherische oliën (aromatherapie)
  • Helende edelstenen
  • Kruidenpreparaten
  • Natuurproducten van eigen (biologische bodem)
  • Chakra test

Bronnen Edit