FANDOM


Fidelius in actie

Fidelius in actie

Poppenkast

De Poppenkast

Het paard

Maximilian, het trekpaard van Fidelius

Fidelius was een Libertaanse freelance acteur die op 26 juni 2008 naar Kantstad (Ziltland) kwam wonen. Zijn familienaam luidt Anthrem, een naam die verwijst naar het rijke verleden van de Fidelius's voorouders die van Antrim (Michigan), USA, afkomstig zijn.

LevenEdit

Fidelius grijpt elke gelegenheid om de filmmakers op hun tournee te volgen. Nog steeds overtuigd op die manier een kans te maken om op te treden als figurant. Ondertussen reist hij ook de hele wereld rond. Tijdens de weinige stops verblijft hij bij voorkeur in een rustige omgeving om zich zoveel mogelijk te kunnen inleven in de talrijke scenes die hij vooral 's avonds instudeert.

RollenEdit

Fidelius is één van de artiesten die regelmatig een (neven)rolletje toebedeeld kregen in het Theater La Fénice in Wikistad. Hij hoopt nog steeds op de grote doorbraak. Eind 2007 speelde de rol van Baron Douphol in de opera La Traviata van Giuseppi Verdi. De opera werd tijdens het seizoen 2007/2008 in Theater La Fénice opgevoerd en Fidelius was maandenlang ijverig zijn stem aan het oefenen.

VerhuisplannenEdit

Met deze goede toekomstperspectieven in het vooruitzicht, was Fidelius in Maple Hills (Libertas) gaan wonen. Op 12 augustus 2007 nam hij zijn intrek in het huisje aan de Canadian Lane 6.

Op 26 juni 2008 echter, besliste het stadsbestuur van Libertas geheel onverwacht Fidelius uit zijn huis te zetten.

Geen paniek, ... vlug ging Fidelius te rade bij SPQRobin die hem voorstelde naar Kantstad te verhuizen.

Vanaf 26 juni 2008 is Fidelius dus gedomicileerd in het Winkelcentrum Agatha. Het optrekje werd volledig ingericht en was eind december instapklaar .

PoppentheaterEdit

Fidelius is ook de bezieler van het (rondreizend) Poppentheater voor de kinderen. Tijdens de zomervakanties en de jaarlijkse wijkfeesten trekt Fidelius rond met een leuk beschilderde huifkar. Ondertussen werd hij via een advertentie in een buitenlandse krant de trotse eigenaar van een prachtig trekpaard.

Het eerste poppenspel van Fidelius: "de mumpet" zal tijdens de zomermaanden worden opgevoerd.

Categorie:Fidelius/poppentheater