FANDOM


Duinen

Duinentalud aan de SPQR 2008 kustweg in Emmanuelbad

Emmanuelbad houses

Huize SPQRobin

Emmanuelbad is de badstad gelegen aan een diepe baai ten noordwesten van het eiland en vooral bekend omwille van de geslaagde urban planning. Hier is ook het kantoor gevestigd van de Firma Connet die zich toelegt op landschapsarchitectuur van Ziltland.

De kustweg "SPQR 2008" werd medio mei 2008 in gebruik genomen. Zoals de naam reeds doet vermoeden, draagt deze belangrijke ringweg de naam van de stichter en bezieler van het eerste UWN-project. Deze kustweg, met een lengte van 48km, werd parallel met de baai aangelegd op exact 750m van de kustlijn. Een talud bestaande uit (gras)duinen vormt de bufferzone tussen het verkeer en de woonzone.

VissershuisjesEdit

Authentieke vissershuisjes langsheen de kust werden tot in het kleinste detail gerestaureerd en weerspiegelen de levensstijl van de Emmanuelbaders, zoals ze door de stadslui wel eens gekscherend worden genoemd.

Slechts heel zelden wordt één van deze zo felbegeerde huisjes te koop aangeboden. En wanneer dit dan al eens gebeurt, blijken de insiders reeds maanden vooraf ingelicht door de verkoper(s) en werd de akte in alle stilte bij een notaris van buiten de badstad geregeld. Zonder advertenties in de één of ander krant en zonder makelaars over de vloer.

Neen, in het historische gedeelte van Emmanuelbad gaat alles er nog gezapig aan toe en laat men een dag een dag zijn. 's Ochtends, wanneer de zon voorzichtig uit het water stijgt en de badstad langzaam ontwaakt, ligt alles er vredig bij, alsof de tijd was blijven stilstaan.

Hier ook aan het kleinste pleintje van Emmanuelbad, heeft SPQRobin zijn optrekje laten inrichten door een binnenhuisarchitect met de beste referenties die helemaal uit NSW overvloog.

Er werd maandenlang hard gewerkt. Niets werd ongemoeid gelaten en het huisje werd van de kelder tot onder het dak volledig gerenoveerd met degelijk recuperatiemateriaal. Eind mei 2008 kreeg het huisje ook nog een laatste schilderbeurt.

De rood geverfde ramen en deuren steken mooi af tegen de stralend witte geveltjes. De klapbanke in de schaduw van een nieuw aangeplante boom is een geschenk van Aesopos die dit stukje straatmeubilair als de finishing touch beschouwt en vurig hoopt dat SPQRobin spoedig thuis komt.

ThermenEdit

Reeds jaren bestonden de plannen om een geheel nieuw thermencomplex op te richten ten Westen van het historische Emmanuelbad. Het project had heel wat voeten in de aarde, maar midden 2008 was het dan zover: de pers werd uitgenodigd en een tipje van de sluier omtrent de veelbesproken Dimitri-Emmanuel Thermen werd gelicht. Fotografen waren niet toegelaten.

Het concept: een hamlet volledig geïntegreerd in het landschap en gemakkelijk bereikbaar. De officiële opening is gepland voor 31.012.2008

KaartEdit

"SPQR 2008 kustweg"
Stadspark
UC UC UC UC Connet Stadhuis UC UC UC UC UC UC
Emmanuelbad promenade
UC UC Kiosk Hotel UC UC UC UC UC ? Emmanuelbad houses
UC UC Kurpark Thermen UC Thomas Jeffersonplein UC Pleintje van Pierlot UC UC Æsop UC
Oostwest promenade UC UC
UC Dimitri (DimiTalen) Kurpark Thermen UC UC Petrus Lampius UC UC UC
Koning Dimitri I allee
Strand van Emmanuelbad
Baai van Ziltland
This article is under construction. We ask you not to edit untill the work is done. But maybe the worker permits you to help him editing, so ask him / her.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.