FANDOM


't Glasateljee - Glass Store

't Glasateljee in Kantstad

't Glasateljee - Celtic green

Celtic green

't Glasateljee - Swan of Glass

Zwaan in glas

't Glasateljee is een kunstatelier in het winkelcentrum van Agatha in Kantstad, Ziltland waar glas wordt geblazen volgens aloude traditie.

Glasblazen Edit

Glasblazen is het vervaardigen van glazen voorwerpen door lucht te blazen in roodgloeiend dikvloeibaar gemaakt glas. Het is een vrij moeilijke techniek die veel geduld en aanleg vereist. Het beroep van glasblazen wordt uitgeoefend door speciaal opgeleide vaklui, de glasblazers.

Het begon allemaal in het grote Winkelcentrum van Wikistad, (Libertas) toen Emilio Aramagni, een kunstenaar van het eerste uur, zijn glasatelier opbouwde. Hij creëert er nog steeds de mooiste vormen in een nooit eerdere geziene diversiteit aan kleuren.

Zittend op een houten kruk blaast hij met veel geduld, op vraag van menig verzamelaar, de meest bizarre vormen en maakt de bezoeker kennis met de wereld van vuur, glas, licht en kleur.

Het hele jaar door worden de mooiste creaties er tentoongesteld.

Quand l'apprenti dépasse son maître Edit

Begin 2008 vernam Emilio Aramagni dat Aesopos een winkelcentrum zou inrichten in Ziltland. Al vlug werd duidelijk dat de leerjongen van Emilio Aramagni vol enthousiasme zijn eigen glasblazerij wilde opzetten.

Overeenkomsten werden gemaakt, contracten ondertekend, en op 5 februari 2008 werd in het gloednieuwe winkelcentrum van Agatha in Kantstad, de provinciehoofdstad van Ziltland een glasatelier onder dezelfde naam ingericht. De naaste medewerker van Emilio Aramagni is er zaakvoerder en overtreft zijn leermeester in vele opzichten. Iets waar Emilio Aramagni enorm mee opgetogen is.

Openingsuren Edit

  • Dagelijks geopend van 10u00 tot 18u00.
  • Gesloten op zon- en maandag.

Zie ook Edit